اطلاعات 60 هزار راننده تپ سی در اینترنت منتشر شد . خبری که پس از گذشت 48 ساعت از آن در صدر اخبار استارتاپی ایران بوده و حتی از سوی وزیر جوان ارتباطات ایران نیز مورد توجه قرار گرفته است .
صورتحسابهای لورفته شامل اطلاعات شخصی، از جمله نام، نام خانوادگی، شماره ملی و تاریخ صورتحسابها بوده است.
شرکت تپسی تایید کرده است که اطلاعات لو رفته روی “سرورهای جانبی” این شرکت نگهداری میشده و به۶۰ هزار رانندهای که با این شرکت کار میکردند مربوط میشود.
ولادیمیر دیاچنکو، کارشناس امنیت سایبری، در جستجوهایش روی بانکهای دادهای که دسترسی عمومی به آنها وجود دارد، متوجه میشود که اطلاعات بانک داده یک شرکت حمل و نقل به طور عمومی در دسترس است.
پس از اعلام این موضوع از طرف آقای دیاچنکو و تماس او با مرکز “ماهر”، مسئول امداد و هماهنگی در وقایع سایبری در ایران، امنیت اطلاعات بانک داده افشاشده برقرار شد.
وزیر ارتباطات ایران “آسیبپذیری” اطلاعات یک شرکت حمل و نقل را تایید کرده و از پیگیری ماجرا توسط مرکز ماهر خبر داده است.
البته موضوعاتی از این دست برای بزرگترین شرکتهای دنیا از سونی تا اوبر نیز رخ داده است و تضمین امنیت یک سایت امری غیر ممکن می باشد و این موضوع زنگ خطری برای سایر استارتاپها خواهد بود تا در کنار سایر مسائل موضوعات امنیتی را نیز مورد توجه قرار دهند .
تصور نمایید اگر اطلاعات منتشر شده از یک استارتاپ پزشکی و یا دیتابیس محرمانه پزشکی کاربران در اینترنت منتشر شود تبعات گسترده ای را برای کشور در پی خواهد داشت .
تپ سی با انتشار بیانیه ای ضمن قبول این رخداد در تلاش برای افزایش امنیت این شرکت است .