در آخرین یکشنبه سال 97 که هوای پایتخت سرد و بارانی است دو سرویس دهنده اینترنتی تاکسی آنلاین از بالاترین تعرفه سرویس دهی خود رونمایی کردند . تعرفه های 30 تا 50 هزار تومانی در کوتاهترین مسیرها تا مسافتهای طولانی تر جزو سورپرایزترین خدمات این شرکتها بود .
رسالت استارتاپها در دنیا سرویس دهی و خدمات آنلاین برای سهولت زندگی ، کاهش هزینه ها و استفاده بهینه از وقت و زمان می باشد و اینکه فرض را بر این نکته بگذاریم که استارتاپهای خدمات آنلاین خشکشویی در روزهای پایانی سال و با توجه به نیاز شدید و مبرم مردم به این سرویس خدمات خود را چندین برابر کنند ، تاکسی های آنلاین با کمی بارش بهاری تعرفه های خود را تا سه برابر افزایش دهند و کار به جایی برسد که راننده ها همزمان در این هوای بارانی با نصب 3-4 اپلیکیشن تاکسی و مشاهده بالاترین تعرفه دریافتی به سرویس دهی اقدام نمایند و با کمک شرکتها انتقام تمامی تعرفه های کاهشی در طول سال را از جیب مردم تقاضا نمایند و از طرفی اگر بر فرض قرار باشد سرویس دهنده های همه کار نظافت منزل و ماشین و … در روزهای پایانی سال به جای همکاری و همیاری و ارائه خدمات بهتر و گسترده تر به کم فروشی و افزایش هزینه ها اقدام نمایند معنای کلمه استارت آپ را به راحتی زیر سوال خواهند برد .
اسنپ در ابتدای درخواستهای امروز برای یک مسیر 3-4 دقیقه ای حداقل قیمت 15 تا بیست هزار تومان و تپ سی نیز با نمایش گزینه افزایش درخواست قیمت روی اپلیکیشن به ازای هر بار پیدا نشده راننده و درخواست مجدد به صورت تصاعدی قیمتهای خود را افزایش دادند تا در روزهای پایانی سال بتوانند نهایت بد خدمتی را برای مسافران پایتخت به ارمغان آورند .
متاسفانه نبود فرهنگ استارتاپی مناسب در شرکتها ، سیاستهای غلط ، تفکرات نامتعارف و عدم توجه به اصول و قواعد اخلاقی و بین المللی چرخه استارتاپها را در ایران زیر سوال خواهد برد . قبل از مقاله ، مقالات دیگری پیرامون کالاهی تقلبی دیجیکالا ، عدم سرویس دهی مناسب و عدم زمان بندی را در ایران استارتاپ منتشر کرده بودیم و امیدواریم در سال 98 که مشکلات اقتصادی به نحو گسترده تری استارتاپها و مردم را تحت فشار قرار دهد نسبت به بازبینی فرهنگ استارتاپی شرکتها و استارتاپها تجدید نظری صورت گیرد .