آیا نرم افزار یا هوش مصنوعی می تواند وارث دیجیتالی ما در روزهای پس از مرگ باشد ؟ حسین رهنما نخبه ایرانی ساکن خارج از کشور استارتاپی با نام Augmented eternity دارد که این مشکل را حل کرده است . فلسفه وراثت دیجیتال می تواند در روزهای بعد از مرگ شما صفحات اینستاگرام یا فیس بوک و حتی توئیتر شما را مدیریت کند ، پستهای جدید بگذارد و حتی بتواند با سایر کاربران مکالمه نماید .
حسین جزو نوابغ دانشگاه Ryerson تورنتو و عضو افتخاری آزمایشگاه رسانه MIT می باشد . وی می گوید ما معتقدیم که با فراهم ساختن هویت دیجیتالی ما برای ماندگاری، می توانیم به طور چشمگیری به تخصص جهانی کمک کنیم و شکل جدیدی از هوش جمعی بین نسلی را فراهم کنیم. نرم افزار وی به شما اجازه می دهد نسخه دیجیتالی از خود بسازید و بستگان و دوستان با آن تعامل داشته باشند.
این استارتاپ با جمع آوری داده از منابعی نظیر فیسبوک و نرم افزارهای پیام رسان و تجزیه و تحلیل آنها روی موضوع Context مکالمه های فرد متمرکز می شود . رهنما می گوید مدیر یکی از شرکتهای بزرگ اقتصادی مایل است نسخه ای دیجیتال از خود داشته باشد تا بعد از مرگ هم زندگی کند . به باور وی او می تواند به این مدیر کمک نماید تا به آرزوش برسد و آواتار دیجیتالی آینده خود را داشته باشد .
به عقیده حسین هوش مصنوعی که امروز در اختیار داریم قادر به درک موضوع گفت و گو Context نیست . اغلب چت باتها بر اساس جمله های رد و بدل شده پاسخ می دهند ولی نوع ارتباط ما در دنیای واقعی بر اساس اینکه با چه کسی گفت و گو می کنیم و حتی زمان و مکان تغییر می کند . حسین با درک نیاز به رفع چنین نقصی در هوش مصنوعی استارتاپ Flybits را تاسیس نمود .
دکتر رهنما به همراه سایر اعضای تیم خود و دکتر آرش بینا خدمات Context as a service را در اختیار سایر شرکتها قرار می دهند . برای مثال با استفاده از چنین خدماتی یک بانک برای ارسال پیام به مشتری با در نظر گرفتن سوابقی نظیر خرید مشتری ، برنامه ماهانه یا اینکه حتی در آن لحظه خاص در حال پیاده روی است یا سوار بر ماشین و اوبر یا حتی قطار موضوع و محتوای پیام ارسالی را تنظیم می کند و از طریق نرم افزار تلفن همراه در اختیار مشتری قرار می دهد . این جنبه موضوع محوری چیزی است که رهنما زمان کار روی Augmented eternity اهمیت آن را درک کرده است . اگر قرار است یک نسخه دیجیتال از شخص در گفت و گویی شرکت کند ، فقط گفت و گو کردن کافی نیست بلکه از موضوع گفتگو باید آگاه باشد .
دکتر رهنما امید دارد که Augmented eternity سبب بحث و مناظرات بیشتر در باره حریم خصوصی و مالکیت داده ها نیز شود . او میگوید دلیل علاقه مندی به این پروژه تحقیقاتی این است که به پرسشهای اخلاقی مهم و متعددی که در مورد علم داده و هوش مصنوعی وجود دارد اشاره کند . پرسشهایی نظیر اینکه وقتی من از دنیا میروم چه کسی مالکیت میراث دیجیتال من را در آینده بر عهده خواهد داشت .