صرافی های مجازی در واقع صرافی های واقعی و فیزیکی هستند که در فضای اینترنت نسبت به ثبت و پرداخت خدماتی همچون خرید هاست و دامنه ، پرداختهای پی پال و سفارشات آنلاین و یا حتی پرداخت های دانشجویی و سفارتی اقدام می کنند . بسیاری از کاربران با ارسال ایمیل درخواست انتشار گزارش نسبت به این مجموعه ها داشته اند که در این مقاله در ایران استارتاپ با حفظ حریم نام صرافی ها نسبت به بررسی آنها خواهیم پرداخت .
ماجرا از ماههای گذشته شروع می شود . زمانی که دلار تا مرز 17 هزار تومان فرا رفت و صرافی های خدمات پرداخت آنلاین ، بزرگترین سوداگران و مافیاهای این بازار بودند و سودهای چند صد میلیون تومانی روزانه حداقل کف درآمد آنها در این روزها بود . برای مثل وقتی خبری مبنی بر افزایش دلار به سمت 13 هزار تومان منتشر می شد ، این وب سایتها علاوه بر کارمزد های مثلا 5000 هزار تومانی و 5% کارمزد روی کردیت کارت دلار را با قیمت 2000 هزار تومان بیشتر به فروش می رساندند . این موضوع گلایه بسیاری از مالکان کسب و کارها به ویژه خدمات هاست و دامنه و پرداختهای سرور را در بر داشت و موضوعی قابل تامل است .
در طرف دیگر این ماجرا وقتی دلار به فضای سقوط ، بعد از چند ماه نزدیک شد ، این وب سایتها دلار را به صورت قطره ای کاهش دادند و بعد از خروج از فضای موج سواری ناچار به قبول ماجرا شده و با کمترین ضریب ممکن و حتی هفتگی به کاهش ها اقدام نمودند.
طی روزهای اخیر برای مثال یکی از وب سایتها که مدیر آن در همه همایش های استارتاپی هم حضور دارد و هر چند هنوز مانند همایش نخبگان دیجیتال خود را پدر صرافی های ایران معرفی نمی کند ، همچنان علاوه بر 5 هزار تومان کارمزد اولیه + 5 درصد سود ثانویه کردیت کارت مبلغ 1000 الی 1500 تومان سود غیر منطقی بالاتر از بازار اصلی صرافی ها را در کنار پرداخت های خود در نظر گرفته است که این موضوع ضرر و زیان بسیاری را به استارتاپها می رساند .
متاسفانه سازمانهای دولتی و دستگاههای امنیتی که نسبت به دستگیری حتی برخی مسافرین در بازار سبزه میدان و خیابانهای فردوسی هم اقدام نموده بودند هیچ نظارتی نسبت به این وب سایتها نداشته و همچنان سودهای ماورای تصور نسیب آنها می شود و خسارتها و ضرر زیان نامعقول گرییبانگیر شرکتها ، اشخاص معمولی و صاحبان کسب و کارهای اینترنتی و به ویژه استارتاپهای نوپا می شود .