آیا استارتاپ ما حتما باید یک یونیکورن باشد ؟

Detail of a white unicorn mask. Focus on the blue eye. Yellow background with light effect.

در این مقاله در ایران استارتاپ به این موضوع خواهیم پرداخت که آیا حتما باید استارتاپ ما به یک یونیکورن میلیارد دلاری تبدیل شود یا صرفا راه اندازی یک استارتاپ و حس خوب کارآفرینی و تلاش برای پیشرفت برای ما کافیست و اینکه یونیکورن بودن چقدر حائر اهمیت است . برای برخی از آمارها از آخرین مقاله تک کرانچ پیرامون وضعیت یونیکورن های دنیا استفاده کردیم . متاسفانه یا خوشبختانه فعلا در ایران یونیکورنی نداریم . هر چند قبلا هم در مقالات وب سایت نوشته ایم که بعضی استارتاپ نماها که هدفی جز سو استفاده از مشتری ندارند خود را یونیکورن تلقی می کنند ولی حتی با ارزش دلار سه برابری امروز هم نمی توان آنها را به یونیکورن تبدیل کرد . در نهایت اگر 2 یا سه استارتاپ طی ماههای گذشته ارزش تومانی خود را معادل یک میلیارد دلار میدانسته اند در حال حاضر ارزش تومانی آنها سه برابر کمتر شده است پس نه تنها یونیکورن نبوده و تا زمانی که ایران وارد عرصه بین الملل نشود یونیکورن نخواهند شد پس در نتیجه بهتر است هرچه زودتر بادکنک هلیومی یونیکورن را در آسمان رها کنند . قطعا با ورود فرضی ایران به بازار جهانی استارتاپها و ورود سرمایه گذاران واقعی آمریکایی اروپایی و یا حتی عربی به این مارکت یونیکورن های واقعی هم به وجود خواهند آمد . یونیکورن هایی که از فروش کالاهای تقلبی جلوگیری و رضایت مشتری را در اولویت قرار می دهند و اگر قرار باشد یونیکورنی شیاد متولد شود چه بهتر که این اتفاق هیچ وقت رخ ندهد .

در حال حاضر ما در ایالت متحده آمریکا زادگاه بزرگترین یونیکورن های دنیا 145 تک شاخ تک داریم . این تک شاخ های قدرتمند که اغلب زاده سیلیکون ولی هستند بی رقیب در حال مسابقه ای بی مانع می باشند . ارزش همه آنها با هم 555 میلیارد دلار هست . این رقم بی نظیر معادل ارزش خالص در آمدی بخش عمده ای از اروپا می باشد و به راستی رقم حیرت انگیزی است . قابل ذکر است که بسیاری از آنها سهام عرضه شده هم داشته و هرروز به ارزش فعلی آنها اضافه می شود و البته بر مشتریان آنها هم اضافه خواهد شد . نکته دیگر اینکه سال فعلی 2018 که در آخرین ماههای آن به سر میبریم اوج سرمایه گذاری سرمایه گذارها و تولد این تک شاخ ها بوده است و در واقع باید امسال را سالی یونیکورنی بنامیم . در ایران استارتاپ هم همیشه در تلاش هستیم تا بسیاری از این یونیکورن ها را معرفی نماییم تا استارتاپهای موفق ایرانی آنها را الگو قرار داده و فرهنگ استارتاپی یک یونیکورن واقعی را وارد استراتژی کلیدی و فرهنگ استارتاپ خود کنند . چه بسا شتابدهنده های ایرانی می توانند از فضای شتابدهند هایی مثل Y combinator که یک زایشگاه یونیکورنی می باشد الگو بگیرند . اما در نهایت و با تمام تفاسیر ارائه شده تلاش بی معنا برای ورود به این باشگاه میلیارد دلاری بدون زیر ساخت و فرهنگ واقعی بی معناست . بسیاری از کارشناسان معتقدند تلاش مستمر و موفقیت یک استارتاپ به تنهایی بسیار ارزشمند تر از رسیدن بی هدف به پولهای زیاد و تبدیل شدن به تک شاخ است .

در حال حاضر ایالت سانفرانسیکو را محل تولد بسیاری از یونیکورن ها و یا خانه اصلی این تک شاخها لقب داده اند . و برخی از این استارتاپها با توجه به ارزش مالی که دارند لقب سوپر یونیکورن را به یدک می کشند .


Warning: A non-numeric value encountered in /home/irstartup/public_html/wp-content/themes/newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

ترک پاسخ