صیادان و سودجویان استارتاپی دوران تحریم چه کسانی هستند ؟

Cash savings

در ابتدای این مقاله سری به سکه ثامن معروف خواهیم زد . سکه ثامن شرکتی با عنوان آریو پرگاس آیلین که مجوزهای فراوان ولی نامعتبری دریافت کرده است . از مجوزه اتحادیه در تبریز که البته مربوط به شهرستان کوچک بناب می باشد تا نماد اعتماد که امکان اخذ آن به راحتی برای این شرکت فراهم بوده و یا مجوزی تحت عنوان ISIC که این مجوز نیز هرچند شاید نام انگلیسی مناسبی دارد اما دلیلی بر اعتبار شرکتی نمی باشد . در فضایی که بسیاری از استارتاپهای جوان با تلاش فراوان انواع مجوزها را اخذ اما در نهایت حتی با درآمدی راکد فیلتر می شوند این شرکت با صدها میلیارد پول به گسترش روزانه فعالیت خود پرداخته بود . نکته اعجاب انگیز این است که فرض کنید یکی از استارتاپهای خشک شویی فعلی در آمدی بدین شکل داشته باشد و تصور اینکه انواع و اقسام برچسب های پولشویی به آنها بچسبد دور از ذهن نیست . قابل ذکر است وقتی در فضای طبقاتی جامعه ایران افراد به جای لذت از زندگی تمایل به فرهنگ پولدار شدن یک شبه دارند همگی به سایتهای شرط بندی و خرید فروش سکه و دلار روی آورده و هر کس به نحوی در واقع به دنبال سهم بیشتری برای آلودگی فضای جامعه بر می دارد . کارآفرینی رنگ و روی خود را باخته و با نبود سرمایه گذار خارجی سرمایه و استارتاپ کاذب و همایشهای پدران نخبگان دیجیتالی جای خود را به توسعه و پیشرفت واقعی می دهد . حال با نگاهی به وضعیت این استارتاپ باید بپرسیم چگونه این شرکت توانسته است به این حجم از قدرت و اعتبار برسد و چگونه نظارتی روی این استارتاپ وجود ندارد .

 

در ایران چندین شرکت خدمات پرداخت پی پال را انجام میدهند . برخی بنیانگذاران آن از سفارش های تبلیغاتی در روی جلد روزنامه استارتاپی تا حضور در همایش نابغه های دیجیتال مارکتینگ را تحت پوشش خود قرار می دهند . همزمان با روزهای افزایش نرخ دلار خدمات خود را به بهترین نحو ممکن مسیر دهی و بالاترین مبلغ را در سایت درج و کاربران ناچارا از خدمات آنها استفاده می کنند .برخلاف نظارت بر بازار دلار توسط دولت هیچ نظارتی روی وب سایتهای پرداخت انجام نمی شود و سود حاصل از افزایش قیمت دلار این وب سایتها فشار زیادی را بر اقشار مختلفی که قصد پرداختهای بین المللی از خدمات هاستینگ تا پرداختهای دانشجویی را دارند را شامل میشود .

 

اما در نهایت بزرگترین بازیگر این عرصه دیجیکالاست که مورد انتقاد همه اقشار جامعه بوده و فروش کالاهای بدون اصالت و عدم توانایی ارسال کالا در زمان مقرر و از دست دادن کارمندان و بخش عمده ای از پلیس مارکت تنها بخش کوچکی از مشکلاتی است که این یونیکورن خیالی با آن دست و پنجه نرم می کند . دیجیکالا که سالهاست تاب هیچ انتقادی را ندارد و هزاران کاربر منتقد را در شبکه های اجتماعی بلاک و تمامی کامنتها را حذف می کند و از طرفی امکان درج نظرهای واقعی مخالفین را از وب سایت حذف کرده است و بیش از 75% کامنتهای منتقدین کالاها بعد از بررسی توسط تیم این شرکت نمایش داده نمی شود . این بازیگر فروش کالای آنلاین که مدعی یونیکورن شدن است در حال حاضر نه تنها اعتماد و اعتبار کاربران را از دست داده است بلکه با حضور حتی یک بازیگر بین المللی جدید در بازار ایران تمامی سهم خود را از دست خواهد داد .


Warning: A non-numeric value encountered in /home/irstartup/public_html/wp-content/themes/newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

ترک پاسخ