در حدود 10 سال پیش شرکت اپل برای اولین بار از فروشگاه نرمافزارهای کاربردی خود پردهبرداری کرده و بدین ترتیب یکی از بزرگترین دورههای نوآوری در محصولات، دستاوردهای کارآفرینانه و ساختارشکنی تاریخ را آغاز کرد که به آن دورهی قیام مصرفکننده میگویند.
قیام مصرفکننده درست همانند تأثیر قیام اینترنت در ده سال پیش به پیدایش شرکتهای نوپای متعددی منجر شد که به تدریج از شرکتهای کوچک به غولهای بزرگ صنعت خود تبدیل شدند در حالی که سوخت موتور پیشرفت همهی آنها معرفی دستگاه محاسباتی جدید یعنی همان گوشیهای هوشمند بود.
اعضای این قیام چه شرکتهایی بودند؟ در سال 2009 هر سه شرکت پینترست، واتسآپ و اوبر تأسیس شدند. در سال 2010 اینستاگرام و ژیاومی، در سال 2011 اسنپچت و در سال 2012 نیز شرکت توتیاو متولد شد. این شرکتها برخی از برجستهترین شرکتهای تولیدکننده محصولات مصرفی هستند که توانستند روزانه به یک میلیارد کاربر تلفن همراه دست پیدا کنند و به یکی از اجزای بنیادین جامعهی امروزی ما تبدیل شدهاند.
بازگشت قیام مصرفکننده
ایجاد شرکتهای نوپای موفق بسیار دشوار است و در این میان ایجاد شرکتهای نوپای تولیدکنندهی محصولات مصرفی بیش از هر زمان دیگری دشوارتر شده است. جهان صنعت در گذشته هیچگاه متصدیانی با این استعداد، مقیاس و قابلیت سود دهی فراوان و اهداف بزرگ را به خود ندیده است و با کمک شبکههای قدرتمند توانسته است به نقاط اوجی دست پیدا کند که پیش از این قابل تصور نبودند.
بااینحال با نگاهی به تاریخ گذشته میتوان مشاهده کرد که تا زمان پیدایش مایکروسافت شرکت آیبیام اوج قلهی موفقیت فناوری به حساب میآمد و پس از آن شرکت مایکروسافت نیز تا پیش از پیدایش گوگل این جایگاه را از آن خود کرده بود و سپس گوگل این جایگاه را تصاحب کرده تا بعدها آن را به فیسبوک و شرکتهای دیگر واگذار کند.
کمتر از یک دهه پیش ما شاهد یکی از داغترین سلسله موفقیت شرکتهای نوپای مصرفی بودیم. حال نیز به دلایلی معتقدیم بار دیگر ممکن است این اتفاق روی دهد چرا که مصرفکنندگان از خدمات متعددی استفاده میکند، نرمافزارها همچنان میتوانند شبکه محبوبیت و موفقیت چشمگیری کسب کنند و روزبهروز سازندگان همه نوع محصولات مختلف دسترسی بیشتری به پیشرفتهای فناوری پیدا میکنند.
بدین ترتیب آیا قیام مصرفکنندگان در میان سالهای 2009 الی 2012 آخرین امید موفقیت شرکتهای نوپای تولیدکنندهی محصولات مصرفی بود؟
منبع : Techinasia