نکاتی برای اثربخش کردن مشارکت‌ شرکت‌های بزرگ با استارآپ‌ها

کار کردن با افرادی که زمینه‌های کاری متفاوت دارند ارزشمند است. وقتی بحث مقابله با چالش‌های مهم کسب‌و‌کار در میان باشد، از نظر شرکت‌های بزرگ همکاری با استارآپ‌ها فکر خوبی است.

همکاری شرکت بزرگ کالاهای مصرفی یونیلور[1] و استارآپ سنگاپوری نکست بیلیون[2] را در نظر بگیرید.

باربارا گرپیلون،[3] رئیس بخش جنوب‌شرقی آسیا و استرالیای پلت‌فرم نوآوری شرکت یونیلور، یعنی یونیلور فوندری،[4] می‌گوید، «از یک سو برندهای بزرگ و تخصص در بازاریابی را داریم، و از سوی دیگر، استارآپ‌هایی که چابک هستند، به‌روزترین فناوری‌ها را دارند و می‌توانند سریع حرکت کنند. بنابراین، هر کدام به صورت مجزا جالب هستند، اما وقتی آنها را کنار هم می‌گذاریم، اتفاقات فوق‌العاده‌ای می‌تواند رخ دهد.»

الیور گیلبرت،[5] مدیر اجرایی نکست بیلیون می‌گوید یکی از چالش‌هایی که شرکت‌های بزرگ با آنها روبرو هستند دستیابی به جوامع روستایی در بازارهای نوظهور است که انتظار می‌رود 1.2 میلیارد مصرف‌کنندۀ جدید در آنها، تا سال 2020، از فقر نجات پیدا کنند و برای اولین بار، به درآمدهای قابل‌تصرف بیش از 5000 دلار آمریکا برسند.

گیلبرت در ادامه می‌گوید، اینجاست که شرکت نکست بیلیون، با نام بامسمایی که دارد، از راه می‌رسد. این شرکت سودده و اجتماعی فناوری و پلت‌فرم‌های داده تهیه می‌کند که به شرکت‌ها کمک می‌کنند این مشتریان را درک و جذب کنند. این شرکت، شرکت تابعۀ نیوتون سیرکوس[6] است که سازندۀ شرکت فناوری و اجتماعی در سنگاپور است.

شرکت نکست بیلیون از طریق سرمایه‌گذاری خود، یعنی پروژۀ موبایل موویز،[7] از طریق تجهیز کارآفرینان کوچک محلی با کیت‌های سینمایی قابل‌حمل، بین سرگرمی، آموزش، بازاریابی و تحقیقات بازار پل می‌زند. گیلبرت می‌گوید این کارآفرینان کوچک، که به مثابه نمایندگان نکست بیلیون عمل می‌کنند، برای گروه‌های مردم سینماهای فضای باز درست می‌کنند و از این گردهمایی‌ها به عنوان فرصتی برای نمایش محتوای آموزشی سازمان‌های غیردولتی یا تبلیغات برندهای مربوطه استفاده می‌کنند، نمایش‌های زنده در مورد بهداشت مناسب پخش می‌کنند، نمونه‌های محصول را توزیع می‌کنند‌ یا از افراد جامعه داده جمع‌آوری می‌کنند.

اولین برنامۀ آزمایشی نکست بیلیون با برندهای لایف‌بوی[8] و پپسودنت[9] یونیلور در سال 2013 در بنگلادش انجام شد. براساس اطلاعات شرکت، این برنامه به افزایش آگاهی دربارۀ بهداشت در جامعه کمک کرد و مشخص شد 40 درصد از گزینه‌های دیگر بازاریابی، مانند پخش تراکت یا استخدام آژانس‌های فعال، مقرون‌به‌صرفه‌تر بود.

گیلبرت توضیح می‌دهد که آنها می‌خواهند مطمئن شوند برندهایی که با آنها کار می‌کنند هم برای تأثیر اجتماعی ارزش قائل باشند. «برای مثال، هنگامی‌که با شرکت‌های غیرسوددۀ بهداشت محلی در منطقۀ روستایی میانمار، اندونزی و یا ویتنام کار می‌کنیم، کار با [این برندها] آسان است، زیرا شستن دست‌ها و بهداشت دهان و دندان با نیازهای بهداشتی سازگاری زیادی دارد. به همین ترتیب، با چندین شریک غذایی همکاری می‌کنیم که در این همکاری‌ها، با ارائۀ آموزش عالی دربارۀ تغذیه، هماهنگی روشنی با محصولات مغذی و یا محصولات مراقبت‌های بهداشتی برای مصرف‌کننده به وجود آمده است.

در حال حاضر، شرکت نکست بیلیون با یونیلور بر روی پروژه‌هایی در بنگلادش، میانمار، فیلیپین و تایلند همکاری می‌کند. در سال 2018، با شرکت یونیلور فوندرای مشارکت می‌کند تا کسب‌وکار خود را با بالغ بر 50 برند شرکت گسترش دهد.

 

اثربخشی مشارکت

البته، به همان اندازه که تنوع می‌تواند نوآوری را افزایش دهد، باعث چالش‌هایی هم می‌شود.

گیلبرت می‌گوید برای اطمینان از این که روابط کاری به‌خوبی جلو روند، حتماً باید به طور مؤثر ارتباط برقرار کنیم، شیوه‌های روشنی تعیین کنیم و بتوانیم انعطاف‌پذیر و روشن‌فکر باشیم.

 

ارتباط مؤثر

از آنجا که شرکت‌های بزرگ و استارآپ‌ها ممکن است از لحاظ سرعت و تعاریف مقیاس و موفقیت متفاوت باشند، وجود ارتباطات شفاف ضروری است.

گرپیلون می‌گوید، « اغلب متوجه می‌شویم ممکن است استارت‌آپ‌ها متوجه نباشند راهکارها باید چقدر در مقیاس بزرگ قابل‌اجرا باشند تا برای یونیلور مفید باشند. [ما] دومین شرکت تبلیغاتی بزرگ جهان هستیم، دو میلیارد نفر، هر روز، در سراسر جهان، از محصولات ما استفاده می‌کنند، [بنابراین] هنگامی که در مورد مقیاس صحبت می‌کنیم، مقیاسی که مدنظرمان است واقعاً عظیم است. و گاهی‌اوقات، استارت‌آپ‌ها برای تجسم این مقیاس دچار کشمکش می‌شوند.» او می‌گوید در اینجاست که وجود ارتباطات شفاف حیاتی است.

گیلبرت می‌گوید آنها مجبور بودند یاد بگیرند چطور بهترین شاخص‌های کلیدی عملکرد خود را با شاخص‌های کلیدی عملکرد یونیلور هماهنگ کنند و درک کنند چطور اهداف‌شان را به بهترین شکل منطبق کنند. او می‌گوید این دو شرکت رویای مشترک «ایجاد تأثیر تجاری و اجتماعی پایدار» دارند و معمولاً در زمینۀ جنبه‌های فنی، یعنی زمان‌بندی، حوزه‌های موردعلاقه و غیره است که ممکن است فاصله وجود داشته باشد.

 

پاسخگو، انعطاف‌پذیر و روشن‌فکر بودن

در زمان مواجهه با برندهای مختلفی که با آن‌ها همکاری می‌کنند، گیلبرت بر اهمیت شنونده‌ی خوبی بودن و داشتن ذهن باز تاکید می‌کند.

او می‌گوید، «برندها و شرکت‌ها در بازارهای مشابه منافع مشابهی ندارند، به همین دلیل، پویا بودن، پاسخ‌گو بودن و روشن‌فکر بودن واقعاً مهم است.»

گرپیلون می‌گوید، «[هنگام کار با کارآفرینان و فناوری‌های جدید]، عنصر خطر وجود دارد، اما کنترل‌شده است.»

[1] Unilever

[2] Next Billion

[3] Barbara Guerpillon

[4] Unilever Foundry

[5] Oliver Guilbert

[6] Newton Circus

[7] Mobile Movies

[8] Lifebuoy

[9] Pepsodent


Warning: A non-numeric value encountered in /home/irstartup/public_html/wp-content/themes/newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

ترک پاسخ