با دورهای تأمین سرمایۀ بزرگتر و جذب سرمایۀ بیشتر، یونیکورن‌ها سرمایۀ بیشتری را در اختیار دارند

آیا زمانی فرا می‌رسد که سرمایه‌گذاران سرمایه‌گذاری عظیم خود را روی شرکت‌های عضو فهرست یونیکورن متوقف کنند؟ حتی اگر چنین باشد، هنوز این زمان فرا نرسیده است.

سال گذشته، سرمایه‌گذاران رکوردی را در زمینۀ سرمایه‌گذاری روی شرکت‌های عضو کرانچبیس یونیکورن لیدربورد[1] (فهرستی از شرکت‌های خصوصی با سرمایۀ مخاطره‌آمیز به ارزش بیش از 1 میلیارد دلار) ثبت کردند.

بر اساس تحلیل داده‌های کرانچبیس، در سال 2017 در سطح جهان، رقم شگفت‌انگیز 66 میلیارد دلار روی شرکت‌های یونیکورن سرمایه‌گذاری شد که افزایش 39 درصدی نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد. بیشترین سرمایه‌‌گذاری روی خدمات همسفری[2] انجام شد و چند حوزۀ دیگر نیز میلیاردها دلار جذب کردند. همچنین، سرمایه‌گذاران مبالغ زیادی را روی فضای کار گروهی، خدمات اینترنتی و واقعیت افزوده سرمایه‌گذاری کردند.

در ادامه، مناطق پیشرو برای یونیکورن‌های جدید و موجود، بخش‌های برتر از نظر جذب سرمایه‌گذاری، خروج شرکت‌ها از فهرست و سایر روندهای مؤثر را تفکیک می‌کنیم.

تفکیک جغرافیایی

اکثریت قریب به اتفاق یونیکورن‌ها در آمریکا یا چین واقع‌اند و اغلب تازه‌واردان به یونیکورن لیدربورد نیز در همین دو شرکت قرار دارند.

در سال 2017، آمریکا و چین با سرعت ثابتی یونیکورن‌های جدیدی را ایجاد کردند. در مجموع، 29 شرکت آمریکایی نخستین دور تأمین سرمایه‌شان را با ارزش بیش از یک میلیارد دلار شروع کرده‌اند. این رقم بیش از 22 شرکت سال گذشته است. در چین، 24 یونیکورن جدید به لیدربورد پیوسته‌اند که کمتر از 32 شرکت سال گذشته است. در عین حال، چند شرکت از اروپا و جنوب شرق آسیا نیز به این فهرست وارد شده‌اند.

در نمودار زیر، تازه‌واردان را بر اساس کشور مشاهده می‌کنیم:

 

تازه‌واردان متعلق به گروه‌های نسبتاً گوناگونی از صنعت فناوری‌های کشاورزی[3] تا نرم‌افزارهای سازمانی بودند و پلتفرم رایگان خرید سهام رابین‌هوود[4]، ارائه‌دهندۀ خدمات آموزشی آنلاین ویپ‌کید[5] و پلتفرم خرید و فروش ارز دیجیتال کوین‌بیس[6] جزو تازه‌واردان بودند.

 

بخش‌ها

سرمایه‌گذاران یونیکورن اشتهای بسیار زیادی برای سرمایه‌گذاری روی شرکت‌های متعلق به برخی بخش‌ها نشان دادند.

به خصوص، سرمایه‌گذاری زیادی روی خدمات همسفری انجام شد و شرکت‌های حاضر در این بخش بیش از 10 درصد تمام سرمایه‌گذاری یونیکورن را به خود اختصاص دادند. بیشتر این سرمایه‌گذاری از طریق دورهای جذب سرمایۀ یک و چند میلیارد دلاری لیفت[7]، گرب[8]، اولا[9] و دیدی چوکسینگ[10] انجام شد.

همچنین، سرمایه‌گذاری زیادی روی دوچرخۀ اشتراکی انجام شد. دو شرکت تازه‌وارد به فهرست یونیکورن متعلق به این حوزه بودند: اوفو[11] و موبایک[12]. با این حال، بعداً این نگرانی به وجود آمد که آیا تقاضای مصرف‌کنندگان جوابگوی افزایش عرضۀ دوچرخه خواهد بود؟

وی‌ورک[13]، غول حوزۀ فضای کار گروهی، و توتیائو[14] و کوبئی[15]، شرکت‌های چینی حوزۀ خدمات اینترنتی، سایر شرکت‌های برتر در حوزۀ تأمین مالی بودند.

 

خروج از لیدربورد

بنابراین، یونیکورن‌های زیادی سرمایۀ عظیمی را جذب کردند. اما، آیا نشانه‌ای مبنی بر این موضوع وجود دارد که اعضای گروه در نهایت بازده‌ای برای سرمایه‌گذاران ایجاد کنند؟

در مجموع، سال 2017 خبرهای نسبتاً مسرت‌بخشی برای دیده‌بان‌های خروج از یونیکورن داشت. سال گذشته، پانزده شرکت با سرمایۀ مخاطره‌آمیز به ارزش یک میلیارد دلار یا بیشتر به صورت عمومی عرضه شدند که بیش از دو برابر سال 2016 است و بیشترین میزان از زمانی است که کرانچبیس این دستۀ دارایی را دنبال می‌کند.

با این حال، فعالیت ضعیف‌تری در عرصۀ اکتساب و تصاحب شرکت‌ها انجام شد. فقط، هفت شرکت به دلیل تصاحب از یونیکورن خارج شدند که نسبت به 10 مورد در سال 2016 کاهش نشان می‌دهد. اپ‌دینامیکز[16] شرکت برتر در این زمینه بود که با افزایش 95 درصدی نسبت به آخرین ارزش خود از یونیکورن خارج شد. در مورد تمام شرکت‌های دیگری که از یونیکورن خارج شدند، ظاهراً با رقمی کمتر از آخرین ارزش خود یا برابر آن از یونیکورن خارج شدند.

در نمودار زیر، تعداد عرضۀ عمومی اولیه و تصاحب و اکتساب‌های یونیکورن‌ها را در طی هفت سال گذشته مشاهده می‌کنیم:

در سال 2017، تعداد عرضۀ عمومی اولیۀ یونیکورن نسبت به سال‌های گذشته بیشتر نبود. عملکرد شرکت‌ها نیز غالباً خوب بود. ارزش بسیاری از شرکت‌های عمومی، که سال گذشته به فهرست وارد شدند، در بازار از آخرین ارزشیابی خود بیشتر بود. چند یونیکورن چینی، از جمله کویدین[17] (مدیر سرمایه‌گذاری) و سوگو[18] (موتور جستجو) از این نظر از همه جلوتر بودند. ریزر[19]، شرکت سخت‌افزار بازی، و مول‌سافت[20]، توسعه‌دهندۀ اپلیکیشن، سایر شرکت‌های برتر در این زمینه بودند.

در نمودار زیر، شرکت‌های برتر را بر اساس درصد سود پس از عرضۀ عمومی اولیه نسبت به آخرین ارزشیابی خود مشاهده می‌کنیم:

به تازگی، ظاهراً عرضۀ عمومی گزینۀ بهتری برای کسب بازده بیشتر توسط سرمایه‌گذاران است. در صورت افت ارزش شرکت نسبت به آخرین ارزشیابی خود، اگر بازار و سهامداران عمومی قیمت سهام را افزایش دهند، ارزش شرکت افزایش می‌یابد. در مورد معاملات اکتساب و تصاحب، قیمت سهام تعیین می‌شود و سرمایه‌گذاران جدید مانع خروج شرکت از فهرست بر اثر تصاحب یا زیان سرمایه‌گذاران بر اثر قیمت پایین سهام می‌شوند.

 

میانگین‌ها نشان خروج شرکت‌های بیشتری از فهرست‌اند

از میان 45 شرکت یونیکورنی که سهام‌شان به صورت عمومی شده است، زمان میانگین عرضۀ عمومی 26 ماه پس از نخستین باری بوده است که ارزش‌شان 1 میلیارد دلار تعیین شده است. از میان 25 شرکتی که تصاحب شده‌اند، زمان میانگین تصاحب 24 ماه پس از نخستین باری بوده است که ارزش‌شان 1 میلیارد دلار تعیین شده است.

بنابراین، این ارقام چه چیزی را در مورد شرکت‌های خصوصی کنونی بیان می‌کنند؟ چون، بیش از 150 شرکت از 263 شرکت برای بیش از دو سال در یونیکورن لیدربورد حضور داشته‌اند، با توجه به پس‌افت، انتظار داریم که تعداد خروج‌ها افزایش یابد.

[1]  Crunchbase Unicorn Leaderboard

[2] Ride-hailing

[3] Agtech

[4] Robinhood

[5] VIPKID

[6] Coinbase

[7] Lyft

[8] Grab

[9] Ola

[10] Didi Chuxing

[11] Ofo

[12] Mobike

[13] WeWork

[14] Toutiao

[15] Koubei

[16] AppDynamics

[17] Qudian

[18] Sogou

[19] Razer

[20] MuleSoft

 

منبع : Techcrunch


Warning: A non-numeric value encountered in /home/irstartup/public_html/wp-content/themes/newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

ترک پاسخ