از 5 اشتباه راهبردی در هنگام جستجوی منابع مالی برای استارت آپ اجتناب ورزید

بی شک از اهمیت دستورالعمل های راهبردی برای تامین مالی کسب و کار نوپایتان آگاه می باشید ، اما چگونه می توانید از اشتباهات رایج در مسیر تامین سرمایه اولیه اجتناب ورزید؟

هنگامی که ارائه نکات اجرایی به صاحبان کسب و کارهای نوپا برای غلبه بر مشکلات را آغاز نمودم ، این فرایندهای کشف خطا غالبا با مراحل تکرار و بازخورد فراوانی همراه گردیده، از آن زمان به بعد نه تنها یکی از رایج ترین خطاهای کارآفرینان در مسیر هدایت کسب و کار را شناسایی نموده بلکه نحوه جلب توجه سرمایه گذاران بالقوه از طریق عدم مواجهه فوری با آن ها را نیز کشف نموده ام. در اینجا به معرفی 5 خطای راهبری قابل اجتناب در مسیر تامین سرمایه گذاری برای کسب و کارتان می پردازیم :

1- عدم معرفی صحیح کسب و کار (روایت گری مناسب)

روایت گری بهینه یکی از مهارت های اساسی هر کارآفرین به شمار رفته، این رویکرد موثرترین روش انتقال دقیق دیدگاه ها با شور و شوق کافی می باشد، فارغ از پذیرش یا رد این مساله، همه انسان ها موجودات عاطفی بوده که سرمایه گذاران نیز از این ویژگی مستثنی نمی باشند. ارائه شرح جامعی از شرایط کسب و کار به مخاطبان منجر به جلب توجه آن ها و علاقه مندی به آشنایی بیشتر با شرکت گردیده، یک نمونه کاربردی روشی مناسب برای ساختاردهی به روایات و مجسم سازی مزایا و کاربردهای بالقوه محصولات از دیدگاه مشتریان می باشد.

2- افزودن اطلاعات اضافی (بیش از حد مورد نیاز)

سرمایه گذاران افراد پرمشغله ای می باشند، یکی از شرکای اصلی صندوق های سرمایه گذاری مخاطره آمیز (VC)  به طور میانگین به ارزیابی 5000 درخواست سرمایه گذاری در سال پرداخته، افزودن اطلاعات بیش از حد به جلسات معرفی منجر به زمان بر شدن پروسه ارزیابی شده و از انتقال پیام مد نظر به سرمایه گذاران جلوگیری می نماید. مختصر و مفید عمل نمودن در جذب سرمایه از تاثیرگذاری بیشتری برخوردار بوده ، می توان با آمار و ارقام دقیق به معرفی شرکت پرداخته یا الهام بخشی لازم را در ذهن سرمایه گذاران ایجاد نمود. فرد ویلسون به عنوان بنیانگذار شرکت تعاونی سرمایه گذاری به معرفی 6 خطای رایج در جلسات معرفی کسب و کار پرداخته است. هر بخش پیام انتقالی را تا حد امکان مختصر نگهداشته و صرفا بر انتقال پیام تمرکز نمایید، جزئیات مد نظر را در سرتیتر و نه پاراگراف ها منتقل نموده و جزئیات بیشتر را در جلسات شفاهی منتقل نمایید. در صورت امکان متون را به تصاویر گرافیکی و نشانه های قابل درک تبدیل نموده چرا که تاثیر آن ها بر مخاطب به مراتب بیشتر می باشد. قانون 10/20/30 گای کاواساکی از قابلیت محدودسازی چشمگیری برخوردار می باشد، در صورتی که قادر به تنظیم محتوی سرتیتر با فونت 30 نمی باشید حجم مطالب مورد انتشار را کاهش دهید.

 

 

3- فهرست بندی مشخصه ها و نه منافع

یکی دیگر از اشتباهات رایج کارآفرینان در خلق معرفی نامه های شرکتی فهرست نمودن هزاران واژه و مشخصه فنی می باشد. سرمایه گذاران باهوش بوده با این وجود قادر به درک تمامی پیچیدگی های فنی و اصطلاحات تخصصی نمی باشند. انتقال مزایای هسته ای حاصله برای مشتریان از اهمیت اساسی برخوردار بوده لذا سرمایه گذاران با گزاره های ارزشی کسب و کار آشنا گردیده، پس از آغاز فروش محصولات/ خدمات معرفی این مزایا به مشتریان برای افزایش سطح فروش ضروری می باشد، مشتریان صرفا به مزایای موجود برای خود توجه نموده نه ویژگی های عجیبی که از دیدگاه شما جالب توجه به شمار رفته، در صورتی که قادر به مرتبط سازی ویژگی های محصول با مزایای ملموس قابل ارائه به مشتریان نمی باشید آنگاه باید در فکر راهکار ویژه ای برای این مشکل باشید.

4- تلاش برای حل حجم بالایی از مسائل

رسیدگی صحیح به مساله پیش رو کلید دسترسی به جلسات معرفی کارآمد بوده، یک مخترع آمریکایی به نام چارلز کترینگ در یکی از اظهار نظرهای خود عنوان داشته “مساله ای که به درستی تعریف گردد نصف مسیر حل را طی نموده است”، مساله ای بغرنج که براحتی توسط سرمایه گذار قابل درک بوده و برقراری ارتباط با آن جالب توجه باشد منجر به تمایل بیشتر سرمایه گذاری به منظور درک بهتر مساله گردیده ، یک راهکار نه چندان هیجان برانگیز در مسیر حل مسائل یکی از خط قرمزهای بزرگ پیش روی سرمایه گذاران می باشد.

در ابتدا به تصیف مساله پرداخته و ارتباطات عاطفی با مخاطب را برقرار نمایید و سپس در این وضعیت راهکار خود را برای حل مساله ارائه نمایید (“دیو مک کلور، 500 کسب و کار” حاوی جزئیات بیشتر از دیدگاه های دیو نسبت به روش های معرفی شرکت به سرمایه گذاران بوده). تهیه فهرستی از چندین مساله تا اندازه ای وسوسه کننده بوده چرا که نشان دهنده عظمت کاری کسب و کار شما بوده، بر عکس سعی نموده تا مساله خاصی را مطرح نموده و چشم انداز خود نسبت به رشد شرکت را در گام های بعدی مطرح نمایید. در غیر اینصورت سرمایه گذاران گمان نموده که کسب و کارتان فاقد تمرکز کافی بوده و ضرورت حل مسائل در مسیر حصول موفقیت را بخوبی درک نمی نمایند.

5- ادعای عدم وجود هرگونه رقابت

این ضرب المثل قدیمی که در روشنایی روز هیچ واقعیتی قابل مخفی سازی نمی باشد در اینجا نیز کاملا صادق می باشد. در اکثر موارد برخی رقبا برای حل مسائل هدف گذاری شده در حال رقابت بوده (به شکل مستقیم یا غیرمستقیم)، ادعای عدم برخورداری از هرگونه رقیب در اظهارنامه های ارائه شده به سرمایه گذاران نشان دهنده عدم تحقیقات کافی/ برخورداری از دانش عمیق نسبت به بازارهای خاص می باشد. در صورتی که هیچ یک از رقبا به همان فرصت مورد اشاره نپرداخته اند شاید این وضعیت نشان دهنده عدم ارزشمندی چنین فرصت/ محصولی می باشد.

 

نتیجه گیری

این نکات مهم ترین مسائل قابل اشاره در فرایند تدوین معرفی نامه های شرکتی به سرمایه گذاران بوده، در صورتی که از این خطاها اجتناب نمایید مطلوبیت شرکت از دیدگاه سرمایه گذاران را افزایش داده و شانس تامین سرمایه تان نیز افزایش خواهد یافت. ممکن است در ابتدای کار در اعمال نکات فوق مشکل داشته باشید اما پس از تکرارهای بیشتر قادر به تهیه معرفی نامه هایی بوده که براحتی توجه سرمایه گذاران بالقوه را به خود معطوف می نماید.

 

 

 

منبع : Wework

 

 

 


Warning: A non-numeric value encountered in /home/irstartup/public_html/wp-content/themes/newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

1 نظر

  1. سلام
    پاپ آپی که در انتهای مقاله ظاهر میشه جلوی دید رو میگیره و تجربه کاربری بسیار ناخوشایندی ایجاد میکنه. پیشنهاد می‌کنم به جای پاپ آپ به سادگی در انتهای مقاله قرارش بدین.

ترک پاسخ