دنیا در خطر است. یک شرکت شیطانی که در کار فروش شلوارک هست تصمیم گرفته است که همه مردم در حال تماشای تلویزیون در تعطیلات آخر هفته و در کار باشند. افرادی که شلوارک دارند تصمیم می گیرند که جلوی این برنامه را بگیرند، اما آنها باید ابتدا در زمان سفر کنند تا بتوانند این طرح خطرناک مدیرعامل شلوارک را متوقف کنند.
اگر این مطلب عنوان شده در بالا برای شما شبیه به یک طرح کمدی است کاملا حق دارید زیرا درست فکر می کنید.چوبیز(Chubbies) یک شرکت پوشاکی است که 5 سال سابقه فعالیت در زمینه فروش شلوارک های مردانه با رنگ روشن دارد، و این سناریو بیان شده داستان یک مینی سریال ویدیویی هفتگی در حساب اسنپ چت آنها است.و طبق گفته شرکت،به خوبی این موضوع برای این شرکت جواب داده است زیرا بسیاری از فالوئرای حساب اسنپ چت این شرکت این مینی سریال را دنبال می کنند و حتی در مورد آن توییت نیز می کنند.
چوبیز البته تنها یک نمونه از بسیاری از تجربه های بازاریابی در نرم افزار اسنپ چت و فراتر از خرید تبلیغات است.به جای تبلیغات، آنها سعی می کنند که تصاویر و ویدئوهایی سرگرم کننده ای را به وجود آورند تا مصرف کنندگان را قانع کنند که انها را بع عنوان “دوست” به لیست دوستان خود در این نرم افزار اضافه کنند و مهم تر از همه، به آنها به عنوان نام های تجاری فکر کنند.
تام مانتگومری یکی از موسسین می گوید چوبیز تصمیم به ارسال مطالب در اسنپ چت گرفت دلیل آن هم این بود که مشتریان ان به طور فزاینده ای وقت خود را صرف این نرم افزار می کردند.در حال حاضر اسنپ چت دارای بیش از 150 میلیون کاربر فعال به طور روزانه است، و ادعا می کند که دارای 41 درصد از جمعیت بین سنین 18 الی 34 سال آمریکا جزء کاربرانش است.
چوبیز در سال 2011 توسط چهار دوست و هم دانشگاهی از دانشگاه استنفورد تاسیس شد، و مدت طولانی است که از شبکه های اجتماعی به عنوان بخشی از تلاش های بازاریابی خودش استفاده می کند،دلیل اصلی آن هم این است که اکثر مشتری های آن افرادی جوان هستند.کمپین های بازاریابی این شرکت معمولا طنزآمیز هستند و بر روی لباس های روشن چوبیز تاکید دارند، و بر روی این موضوع تاکید دارند که چوبیز یک نام تجاری است که دلیلی نمی بیند که خودش را زیادی جدی بگیرد.برای مثال چوبیز یک ویدئو تبلیغاتی از مردانی که به صورت هماهنگ شنا می کردند برای بازیهای المپیکی این تابستان تهیه کردند که 24 میلیون بازدید از فیسبوک را بدست آورد.
بنابراین جای تعجب نیست که این شرکت از اسنپ چت به عنوان راهی برای سرگرم کردن بازار هدف خودش استفاده کند.البته از سایر روش ها نیز برای بازاریابی محصولات خودش این شرکت استفاده می کند از جمله کدهای تخفیف منحصر به فرد و محصولاتی که تنها از طریق نرم افزار اسنپ چت در دسترس هستند.
اسنپ چت آماری در مورد شرکت هایی که در این نرم افزار حساب ایجاد کرده اند را در اختیار ما قرار نمی دهند، اما آمار نام های تجاری که در حال پیوستن به این نرم افزار هستند پیوسته در حال افزایش است، از رسانه های خبری، تا شرکت های مد و حتی شرکت های شیرینی و آب نبات هم به آن می پیوندند.
اسنپ چت در سال 2011 به عنوان یک نرم افزار تلفن همراه برای به اشتراک گذاری تصاویر و ویدیوهای کوتاهی که پس از بازدید توسط بازدیدکنندگان ناپدید می شد به وجود آمد،و در واقع پاسخی برای شبکه های اجتماعی دائما انلاینی مانند فیسبوک بود که به طور بالقوه ای زندگی نوجوانان را تحت تاثیر خودش قرار داده بود.از آن زمان،یک شبکه اضافه شد که در آن کاربران می توانند مقالات اخباری کوتاه و فیلم هایی از سوی ناشرانی مثل People ، Vice و CNN را ببینند.همچنین یک ویژگی مانند داستان ها را نیز اضافه کرده استف که در آن مجموعه ای از تصاویر یک ویدئو می باشد که پس از 24 ساعت در بین سایر موارد ناپدید می شود.اوایل این ماه،شرکت اصلی اسنپ، که عینک های آفتابی که برای ضبط ویدئو کاربرد دارد و مدت ها است که شایعه آمدن آنها به بازار مطرح شده است، اعلام کرده است که در سال آینده این محصول را به عموم مردم عرضه خواهد کرد.
اما هنوز هم این فرمت صادقانه و بدون روتوش اسنپ چت موفق شده است که چوبیز را در رسیدن به 14 میلیون دلار یاری کند، و آن را از لحاظ بازاریابی در یک میدان نبرد در مقابل رقبایی مطرح و با بودجه های بازاریابی بالاتری قرار دهد.در حالیکه سایر رسانه های اجتماعی مانند فیسبوک و توییتر و اینستاگرام به نام های تجاری تنها زمانی اجازه انتشار ویدئوها و تصاویر حرفه ای تبلیغاتی می دهند که آنها هزینه تبلیغاتی آن را پرداخته باشند در حالیکه در اسنپ چت این موضوع رایگان است.
تام مانتگومری یکی از موسسین چوبیز می گوید:”یک ویرایشگر عالی ویدئو دارای هیچ گونه ارزشی در اسنپ چت نیست”.
در همین حین است که خلاقیت چوبیز آشکار می شود.که سومین قسمت از ران واقعی را چندین هفته قبل با یک آیفون ضبط کرده اند،که یک تیم چهارنفره مردانه برای هک هوشمندانه اسنپ چت و عبور از محدودیت های آن بوده است. برای مثال،شخصیت ها باید دیالوگ های خودشان را سریع بیان می کردند تا در محدودیت 10 ثانیه ای این نرم افزار برای هر ویدئو گنجانده شود.بودجه کم این شرکت سبب شده است که انها از یک سیبیل و کلاه گیس تقلبی ، والیبال و پاهای مانکن استفاده کنند.تیم یک “ماشین زمان” با استفاده از مقوا ساخته است، و صحنه های فیلم برداری در داخل یک دفتر، در کوچه های اطراف و حتی در پشت بام گرفته شده است.
آن قسمتی که افراد شلوارک پوش دنبال یک کیسه جادویی پر پول بودند را به یاد دارید؟این کیسه در روند تدوین بعد فیلمبرداری و با اضافه شدن یک برچسب به کیسه در اسنپ چت منتشر شده است.اگر شما با اسنپ چت آشنا نیستید باید بدانید که کاربران می توانند عکس ها و فیلم های خودشان را با استفاده از شکلک ها و تصاویر قبل از ارسال تزئیین کنند.
و از آنجایی که بیش از یک هزار ویدئو ده ثانیه ای در هر قسمت وجود دارد، تیم کوبیز موفق شده است که با ترفندی تمامی این ویدئوها را به یکباره آپلود کند:تلفن هوشمند را برای استفاده از ویدئوهای اسنپ چت در حالت “در حال پرواز” قرار می دهند تا به فیلمبرداری فیلم ها بپردازند، سپس زمانی که فیلم برداری به پایان رسید این ویژگی را غیر فعال می کنند.
با تمامی این موارد گفته شده، اسنپ چت هنوزم برخی از شرکت هایی که قصد استفاده از این نرم افزار را برای بازاریابی دارند را نا امید کرده است.در حالیکه آنها می توانند ببینند چه تعدادی از ویدئوهایی که گذاشته اند توسط فالوئرها مورد بازدید قرار گرفته است، اما بر خلاف سایر رسانه های اجتماعی در مورد تعداد فالوئرهای خودشان هیچ اطلاعاتی ندارند.به گفته مانتگومری اسنپ چت قبلا در صورت درخواست به آنها عددی در مورد تعداد فالوئرها بیان می کرد اما به تازگی این قابلیت دیگر امکان پذیر نیست. طبق گفته مانتگومری پیش از شروع مجموعه ران واقعی چوبیز دارای 12 هزار فالوئر بوده است .اما از شروع پخش این مجموعه این عدد افزایش یافته است، اما شرکت هنوز آمار دقیقی از تعداد فالوئرها ندارد.
همچنین اندازه گیری میزان اثر بخشی محتوای پخش شده بر روی اسنپ چت نیز نسبت به سایر کانال های شبکه های اجتماعی سخت تر است.در فیسبوک، چوبیزیک استراتژی تست برای پخش ویدئوهای ساخته شده به شکل هفتگی و به تعداد 2 الی 3 ویدئو دارد و با تعداد محدودی از طرفداران دارد تا در صورت استقبال از آن به صورت گسترده تری اقدام به پخش آنها کند.اما در مورد اسنپ چت تنها تعداد بازدید از ویدئو و میزان توییت هایی که در مورد آن ویدیوها شده است می تواند بیانگر میزان موفقیت آن باشد.شرکت اینگونه گفته است که بیش از 80 الی 90 درصد از فالوئرهایی که برای دیدن پست های جدید وارد شده اند معمولا برای دیدن سایر ویدئوها و تصاویر نیز در داخل این صفحه خواهند ماند.
و این دقیقا همان شکلی است که اسنپ چت تصمیم دارد همه چیز انجام شود.
برخلاف سایر شرکت های رسانه های اجتماعی، یک سخنگوی اسنپ چت به ما گفته است که، اسنپ چت باور ندارد که کاربران باید با نام های تجاری دوست باشند، به همین علت ایجاد فالوئر برای نام های تجاری کار سختی است.و به عبارت دیگر شرکت ها باید این نام تبلیغات تجاری را خریداری کنند.در حال حاضر اسنپ چت مدل های مختلفی را برای تبلیغات پیشنهاد می دهند: تبلیغات می توانند وارد داستان شوند (مجموعه ای از ویدئوها و تصاویر برای کاربران) ،اسپانسر شدن برای لنز های مختلف(انمیشن هایی برای عکس ها و ویدئو) و اسپانسر شدن برای جیوفیلترها(پوششی برای عکس ها و فیلم هایی که تنها در مکان های خاصی در دسترس است).
تنها استثنا در این بین افراد مشهور هستند،که حساب آنها به شکل “رسمی” شناخته می شود در زمانی که دیگران آنها را به عنوان دوست به لیست دوستان خودشان اضافه می کنند.
بنابراین اگر شرکت ها می خواهند که با سایر کاربران در بخش “سازمانی” نرم افزار در ارتباط باشند، باید از طریق دستگاه خودشان این کار را انجام دهند.اگر آنها در ایجاد محتوایی قانع کننده موفق باشند و بتوانند فالوئرهای زیادی را کسب کنند، برای خود آنها خوب است، این صحبت ها را اسنپ چت بیان می کند.
منبع : Venturebeat