علت ورود شرکت Apple به بازار انرژی

هشدار به مدیرعاملانی که تمایلی به ورود به صنعت برق نداشته : ممکن است امروزه کسب و کارتان آماده ورود به صنعت انرژی نباشد اما در آینده لزوما مجبور به مشارکت در این بازار خواهید بود. برای مثال شرکت اپل را در نظر بگیرید که نقش آن در صنعت انرژی در حال حاضر بسیار ناچیز می باشد، این شرکت در تابستان امسال بدنبال کسب مجوز فدرال برای فروش مستقیم مازاد انرژی تولیدی از یکی از کارگاه های مجهز به فناوری های تجدید پذیر خود به مشتریان بوده است. این توانایی در سایر واحدهای تولیدی این شرکت همچون اورگن، نوادا و کالیفرنیا نیز کم و بیش در دسترس می باشد.

ممکن است شرکت شما همچون اپل به شکل مستقیم یا با تمامی قوا درگیر تجارت در حوزه انرژی نگردیده اما بی شک به زودی به جرگه پیشگامان این صنعت می پیوندید. این شرکت ها هم به تولید و هم مصرف انرژی می پردازند. صنعت برق در حال گذار از مدل انحصار کامل واحدهای تولیدی در یک ناحیه به بازاری پویاتر بوده ، شرکت های تولید کننده/ مصرف کننده قادر به تولید و فروش طیف گسترده ای از محصولات و خدمات جدید همچون مقررات فرکانسی می باشند. این خدمات در حال حاضر مجهز به خدمات الکتریکی پایه بوده ، اما در آینده بیش از مصرف خود تولید نموده و مازاد خود را به شبکه عرضه می نمایند. صورت حساب برق ماهیانه آن ها مجموع انرژی و سایر خدمات تولیدی منهای مقدار مصرفی می باشد.

کالیفرنیا ، تگزاس، بیشتر نواحی آمریکا ؛ نواحی شرقی و شمالی شیکاگو دارای بازارهای برق راکدی بوده که به مبادله نسخه اولیه این محصولات و خدمات می پردازند. بازیگران حاضر در این بازارها از مجوزها و معافیت های فدرال برخوردار بوده و تقریبا تمامی آن ها به شکل تخصصی به تولید و مبادله انرژی در این بازارها می پردازند. با این حال روند اصلی ایجاد نسخه محدودتر و محلی از این بازارها بوده که ملزومات اعطای مجوز آن ها نیز ساده تر بوده و منجر به جلب توجه طیف گسترده تری از کسب و کارها و حتی مشارکت تولید کنندگان انرژی برای نواحی مسکونی در این بازارها می گردد.

شرکت های صنعتی و تجاری ، کاندیداهای اصلی برعهده گرفتن این نقش بوده چرا که از تجهیزات تولید گسترده،  نوسانات در مصرف برق و توانایی خرید و فروش فرآورده های برقی در مقیاس گسترده برخوردار می باشند. رایج ترین و بالاترین نرخ رشد در منبع تولید انرژی در سطح محلی (منابع توزیعی) ، نیروگاه خورشیدی سقفی بوده، بسیاری از ساختمان های تجاری – صنعتی از سقف ها، نواحی پارکینگی و نواحی بهره برداری نشده ای برخوردار بوده که قادر به پذیرش سیستم هایی بوده که بسیار بزرگتر و ارزان تر از سیستم های مسکونی می باشند. یک مطالعه جدید انجام گرفته توسط آزمایشگاه ملی انرژی های تجدید پذیر نشان می دهد که سقف سازه های تجاری به طور کلی از مساحتی به میزان 3.2 میلیون فوت مربع برخوردار بوده که ضمن دسترسی به تابش خورشید قادر به تامین 14 % تقاضای برق آمریکا بوده ، لذا امکان تولید انرژی از تجهیزات خارج از محل بهره برداری نیز وجود داشته که هزینه تولید آن بسیار پایین تر بوده و مقادیر اضافی نیز مجددا در بازار بفروش می رسد.

با این وجود تولید انرژی برق از نور خورشید تنها سرآغاز نسل آتی بازارهای انرژی می باشد، بسیاری از شرکت های حاضر در بازار از قراردادهای “واکنش به تقاضا ” برخوردار بوده که به آن ها این امکان را داده تا ضمن واگذاری امتیاز تولید به مدیریت منابع مصرفی خود بپردازند. کاهش هزینه های انرژی در اوج مصرف (حداکثر بودن قیمت) یکی دیگر از آثار این سیاست ها بوده، شرکت ها در آینده ضمن فروش سایر منابع صرفه جویی شده ، قادر به فروش سایر خدمات مخفی درون ساختمانی، خورشیدی یا ناوگان حمل و نقل خود به شبکه می باشند. برای مثال حجم بسیار اندکی از انرژی برق موجود در باتری خودرو به شرکت تامین کننده بازفروش گردیده تا انرژی اضافه مورد نیاز در هنگام سوخت گیری – شارژ خودرو تامین گردد.

برخی از مقادیر صرفه جویی و بازفروش شده در انرژی مصرفی از سرمایه گذاری های سنتی در حوزه ارتقای بازدهی انرژی حاصل گردیده (EE) که شرکت ها برای سالیان متمادی به ارزیابی آن پرداخته اند. روشنایی، موتورهای الکتریکی، سایر سخت افزارهای مقرون به صرفه (از نظر انرژی) از بازدهی مناسبی برای بسیاری از شرکت ها برخوردار بوده ، این فعالیت ها نوعی تامین مالی ترازنامه ای یا سرمایه گذاری از جانب شخص ثالث تلقی گردیده که منجر به اشتراک گذاری صرفه جویی های آتی در هزینه های انرژی می شود. با این وجود رشد چشمگیر ابزارهای الکترونیکی و اینترنتی هوشمند منجر به خلق فرم جدیدی از بهره وری انرژی گردیده که کنترل فوری بر تجهیزات در چهارچوب استراتژی های بازدهی انرژی را ممکن می سازد. در رویکرد سنتی EE ، یک دستگاه A بسادگی با دستگاه B جایگزین گردیده، B عملکردی مشابه A داشته و در عین حال فاقد هرگونه کنترل ویژه می باشد، حال امکان کنترل از راه دور دستگاه B از طریق واسط های نرم افزاری نیز فراهم گردیده که قیمت ساعتی انرژی را کاهش داده و تصمیم گیری نسبت به منابع انرژی کم هزینه تر یا انتظار برای تهیه دستگاه های بهینه تر را ممکن می سازد. همین ساختار نرم افزاری – کنترلی منجر به تسهیل واکنش به تقاضا گردیده که در آن مشتری درصد کمی از هزینه های تغییر الگوی مصرف را پرداخت می نماید. یک فناوری نوین (بهینه ساز کولر مبتنی بر IP ) منجر به تبدیل میلیون ها واحد تهویه هوای موجود در ساختمان های تجاری- فروشگاهی به منبع تعدیل تقاضا گردیده

در حال حاضر بسیاری از شرکت های پیشرو هزینه های هنگفتی را صرف خرید انرژی های تجدیدپذیر تحت قرارداد از تامین کنندگان غالب نموده و در عین حال خود بخشی از تامین انرژی را بر عهده می گیرند. 53 شرکت بین المللی متعهد به تبدیل سیستم های تولید خود به سیستم های 100 % تجدید پذیر گردیده (با این وجود تاریخ دقیقی برای آن ها تعیین نشده است)، 24 شرکت از بزرگترین خریداران انرژی های تجدید پذیر از جمله گوگل، آمازون، مایکروسافت، IKEA ، اکونیکس، مارس، داو، وال مارت و فیسبوک از شروع سال 2015 به خرید 3.6 گیگاوات انرژی تجدید پذیر پرداخته که انرژی لازم برای تامین برقی نیمی از ایالت کنتیکت را شامل می شود.

مدیران عاملان شرکت های غیرفعال در حوزه انرژی قادر به انجام چه اقداماتی بوده تا شرکت خود را به یکی از پیشروان بازار مبادلات انرژی تبدیل نمایند ؟ اندازه ، انرژی مصرفی و ترازنامه مالی اپل به این شرکت این امکان را داده تا سریع تر از سایرین حرکت نموده ، اما فرصت های فراوان زیادی نیز در بازار کنونی در دسترس بوده، حسابرسی جامع انرژی توسط یک شرکت معتبر ارائه خدمات انرژی که با آخرین فناوری های کنترل هوشمند، معیارهای EE سنتی همچون تامین بهره وری موتورها و سیستم های روشنایی و گزینه های واکنش به تقاضا آشنا بوده نقطه شروع مناسبی تلقی گردیده، این حسابرسی بی شک با فرصت هایی برای صرفه جویی در مبالغ و فروش فوری برخی خدمات انرژی همراه می باشد (یا حداقل ذخیره انرژی)، بسیاری از NGO ها و رهبران تجاری از جمله موسسه منابع جهانی و صندوق تامین اعتبار حیات وحش به امضای تعهدنامه هایی پرداخته که به شرکت ها کمک نموده تا با استفاده از راهکارهای خلاقانه به خرید انرژی های تجدید پذیر پرداخته، عصر واقعی ظهور این شرکت ها (تولید کننده/ فروشنده) یک یا دو دهه دیگر بوده اما سرآغاز این شرکت ها در عصر حاضر قرار داشته (همچون شرکت اپل)

 

منبع : HBR


Warning: A non-numeric value encountered in /home/irstartup/public_html/wp-content/themes/newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

ترک پاسخ