عبارت شهرهای هوشمنده این روزها علاوه بر شنیده شدن در کشورها و شهرهای پیشرفته دنیا در حوزه استارت آپها مطرح می باشد . در حال حاضر، شهرهای هوشمند تبدیل شدن خود به واقعیت را شروع کردند، اما چالش بعدی خیز برداشتن به سمت یک بازار باز بزرگ بر اساس راه حل های سازگار و ویژگی های تدارکات مشترک می باشد. اما ایران نیز در این سالها در هر دو حوزه از قافله جا مانده است . نام بردن از شهرهای هوشمند ایران در همایش ها صرفا یک عبور گذرا و سطحی می باشد و حکایت شهرهای هوشمند در ایران حکایت نسل چهارم اینترنت و یا حتی تمایل ایران برای ورود به نسل پنجم یا 5G است .
هفته گذشته دومین همایش شهرهای هوشمند با معرفی هوشمندترین شهرهای ایران برگزار شد . در بین شهرهای هوشمند با بیش از یک میلیون جمعیت شهر تبریز در حوزه اتوماسیون ، زیرساخت و مدیریت هوشمند سازی ، شهر قم در حوزه خدمات شهروندی و اتوماسیون ، شهر اصفهان در حوزه زیرساخت و خدمات شهروندی و جذب سرمایه و شهر شیراز در دو حوزه جذب سرمایه و مدیریت هوشمند رتبه های برتر را کسب کردند .
با وجود برگزاری همایش ها و کنفرانسها و مقایسه شهرهای معرفی شده با معنی واقعی عبارت شهرهای هوشمند و مقایسه آنچه در دنیا در شهرهایی از هند ، اسپانیا ، امریکا و کره جنوبی با نام شهرهای هوشمند از آن یاد می شود فرسنگ ها فاصله وجود دارد . اما با وجود تمام این کاستی و با شرط پذیرش دولت و هماهنگی بخشهای مختلف دولتی و امکان فعالیت استارت آپهایی در این حوزه با پیش شرط سرمایه گذاری قطعا کشور ایران نیز می تواند روزی ادعای هوشمند بودن خود را به تخقق ببخشد .