چگونه برای یک وبسایت کپی رایت ایجاد کنیم؟

اگر شما صاحب یک استارت آپ ایرانی هستید و در ایران در حال گسترش استارت آپ خود هستید و یا به تازگی به یک شتابدهنده پیوسته اید ، همچنان نیاز به کپی رایت برای محصول و وب سایت خود دارید . شاید روزی فرا رسد که استارت آپ شما رشد کند و نبود کپی رایت برای شما مشکلاتی را ایجاد کند . بهترین راه ثبت کپی رایت برای وب سایت حتی در کشوری مانند آمریکاست . در مقاله پیش رو به نقل از Legalzoom به بررسی روال ثبت کپی رایت برای وب سایت خواهیم پرداخت .

چگونه برای یک وبسایت کپی رایت ایجاد کنیم؟

کپی رایت از آثار اصلی مؤلف مثل متن، گرافیک، عکس، ضبط صدا و عناصر سمعی و بصری وب سایت ها و برنامه های کامپیوتری متعلق به آن ها حفاظت می کند. برای این که قابلیت گرفتن کپی رایت را داشته باشید، محتوای وبسایت شما باید دو معیار زیر را داشته باشد:

  • باید اثر اصلی نویسنده یا مؤلف باشد. باید متعلق به صاحب کپی رایت باشد و حداقل میزانی از خلاقیت را هم داشته باشد. شما نمی توانید برای اسم دامنه و یا عنوان وبسایت کپی رایت داشته باشید.
  • باید در برخی از رسانه های ملموس خود را ثابت کرده باشد تا اجازه دیده شدن، تکثیر شدن و یا سایر روش های ارتباط برقرار کردن را پیدا کند. این شامل رسانه های رایانه ای و دیجیتالی می شود. شما نمی توانید برای ایده ها، پروسه ها، سیستم ها یا روش های عملیاتی خود کپی رایت داشته باشید.

چه کسی حق کپی رایت وبسایت شما را دارد؟

یک وبسایت، بیشتر ترکیبی از متن، گرافیک، عکس، ویدیو و برنامه های کامپیوتری است که توسط چندین نفر ایجاد شده اند. فقط کپی رایت بخش هایی که خودتان ایجاد کرده اید از آن شماست، مگر این که کپی رایت سایر بخش ها به شما واگذار شده باشد.

  • در صورتی که وبسایتی که توسط کارمندان شما ایجاد شده به عنوان بخشی از وظیفه کاری آن ها باشد، در آن صورت کپی رایت آن متعلق به شماست.
  • اگر شما فردی را برای ساخت وبسایت در زمینه کاری خود استخدام کنید، در آن صورت کپی رایت هر آن چه که توسط این فرد ساخته شده از آن اوست. اگر می خواهید حق کپی رایت همه بخش های شامل کپی رایت وبسایت کاریتان از آن شما باشد، باید در این زمینه با هم توافق کرده باشید و یا توافق نامه انتقال محتوای شامل حق کپی رایت به خود را داشته باشید. یک وکیل می تواند در این زمینه به شما کمک کند و مشاوره دهد.
  • همچنین اگر شما طراح یک وبسایت باشید، حق کپی رایت بخش های شامل کپی رایت طرح های شما و محتوای آن متعلق به شماست، مگر این که توافق کرده باشید که کل حقوق آن را به شخص دیگری واگذار کنید.

چرا باید کپی رایت را ثبت کنید؟

ثبت کپی رایت توسط دفتر کپی رایت ایالات متحده چندین مزیت دارد، که شامل موارد زیر است:

  • ثبت مثل یک سند علنی از مالکیت کپی رایت شما عمل می کند.
  • شما فقط در صورتی می توانید از کسی برای استفاده غیر قانونی از کپی رایت خود شکایت کنید که آن را ثبت کرده باشید.
  • در صورتی که شما سه ماه یا مدت بیشتری قبل از این که استفاده غیر قانونی از کپی رایت شما صورت گیرد، آن را ثبت کرده باشید و برنده دعوی مطرح شده در این زمینه باشید، در آن صورت می توانید کل خسارت های قانونی و حق وکلا را برگردانید. خسارت های قانونی به همه زمینه هایی که در آن تخلف صورت گرفته تعلق می گیرد و شما نیازی به اثبات زیان مالی و یا سودی که متخلف از این کار برده، ندارید.

قوانین خاص ثبت کپی رایت وبسایت

  • ثبت کپی رایت، تنها عناصری از وبسایت شما که شامل کپی رایتی می شوند را پوشش می دهد که شما آن ها را مشخص کرده و در دفتر کپی رایت به عنوان بخشی از حقوق خود آن را ثبت کرده باشید.
  • آپدیت های وبسایت هم باید جداگانه ثبت شوند، مگر این که در موارد استثنایی برای آپدیت های اتوماتیک و سریال ها محدودیت ایجاد شده باشد. جزئیات این استثناها را می توان در وبسایت دفتر کپی رایت دید.
  • اگر شما یک برنامه کامپیوتری مثل یک برنامه html را توسعه داده باشید که مثل وبسایتی که در صفحه نمایش کامپیوتر دیده می شود فرمتی از متن و گرافیک را برای ما ایجاد کند، در آن صورت می توانید برای آن برنامه کامپیوتری کپی رایت ثبت کنید، اما این ثبت شامل محتوای وبسایت شما نمی شود.

مراحل ثبت نام و مقررات گروگذاری

برای ثبت یک کپی رایت، باید سه چیز را در دفتر کپی رایت ایالات متحده به امانت بگذارید:

  • فرم تکمیل شده درخواست کاغذی و یا الکترونیک. مراحل درخواست های آنلاین دفتر کپی رایت خیلی سریع تر از درخواست های کاغذی پیش می رود.
  • هزینه تشکیل پرونده آنلاین 35 دلار و برای درخواست های کاغذی 65 دلار می باشد.
  • یک یا چند کپی از کار شما. البته شاید آن را به شما برگردانند. این را می توانید به صورت آنلاین، روی یک CD، پرینت کامپیوتری و یا نوار ویدیویی ارائه دهید. جزئیات تعداد کپی هایی که باید ارائه دهید و راه های ارائه آن در وبسایت دفتر کپی رایت موجود است.

 


Warning: A non-numeric value encountered in /home/irstartup/public_html/wp-content/themes/newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

1 نظر

  1. سلام
    ی سایت هست که دارم راجع بهش تحقیق میکنم. نوشته که تحت حمایت کپی رایت است . سایت کپی رایت آدرسش چیه؟ و چطور باید بررسی کنم تا ببینم که محتویات متن و لوگوی سایت به ثبت رسیده است و فرد صاحب اثر است نه اینکه سارق اثر؟(در واقع چطور میتونم مطمئن شم که سایت یا برندی تحت حمایت کپی رایت است یا نیست)
    و آیا در ایران قابل اجرا و پیگیری است ؟
    ممنون میشم راهنماییم کنید

ترک پاسخ