علیرضا طهماسب زاده نسل جدید کارآفرینان موفق ایرانی

علیرضا طهماسب زاده جزوی از نسل جدید کارآفرینان ایرانی می باشد . نسلی از کارآفرینان کسب و کارهای نوپا که باید دید چقدر به اصالت ایرانی بودن خود باقی می مانند . نسل قدیم کارآفرینان ایرانی و افرادی همچون شروین پیشه ور ، پژمان نوزاد ، سعید عمیدی و … همگی ایران را ترک نموده و کاملا فراموش نموده اند که در چه کشوری متولد شده و یا زمانی دوران کودکی ، نوجوانی و جوانی خود را در آن کشور سپری کرده اند اما حالا کوچکترین فلش بکی به اصالت ایرانی خود نزده و نخواهند زد . در کشورهای در حال توسعه همانند هند سالانه صدها کارآفرین موفق هندی ، آمریکا را به نفع منافع زادگاه خود یعنی هند ترک می کنند و در مصاحبه های خود یکی از مهمترین دلایل مهاجرت خود به آمریکا را پیشرفت و استفاده از موقعیت های خاص ایالت های آمریکا و در نهایت بازگشت به زادگاه و اصالت خود یعنی هند و تاسیس شرکت و ارائه خدمات و تجربیات خود به هموطنانشان عنوان می کنند اما به جرات تمامی کارآفرینان ایرانی مقیم سیلیکون ولی کوچکترین دلیلی برای بازگشت خود به ایران را نمی بینند . در این مقاله به بررسی استارت آپ ساعت ماژولار علیرضا طهماسب زاده به نقل از Techrasa و دید گاه او در مورد مارکت ایران و آینده آن خواهیم پرداخت .تجارت در زمینه ساعت هوشمند، یک صنعت پر رونق است که هر روز یک محصول جدید ارائه می دهد. علیرضا طهماسب زاده یکی از بنیان گذاران Blocks، کارآفرینی است که تا پایان تحصیل در دبیرستان در ایران زندگی کرده است. Blocks در حال ساخت اولین ساعت هوشمند مدولار در جهان می باشد. آن چه می خوانید سرگذشت علیرضا طهماسب زاده است.

قبل از Blocks

طهماسب زاده 20 سال پیش با ایده Blocks آمد. قبل از آن او در دانشگاه امپریال لندن، مهندسی پزشکی می خواند. او همیشه نسبت به تعامل انسان با کامپیوتر و این که چگونه انسان ها با گوشی هوشمند، تبلت، لپ تاپ و این قبیل وسایل خود در تعامل هستند، حساس و سخت گیر بوده است. او تحقیقات زیاد و با روش های متفاوتی روی چگونگی کنترل وسایل هوشمند انجام داد. او با مغز و به ویژه رابط های کامپیوتر مغز شروع کرد. او بسیار آرمان گرا بود و می خواست این وسایل را با افکار خود کنترل کند. بنابراین، او تحقیقات زیادی را شروع کرد، حتی در این حوزه دو مقاله نیز منتشر کرد و در ادامه همین پروسه به سمت زمینه کنترل رفتاری رفت. بعد از انجام تحقیق روی این دو موضوع، به این نتیجه رسید که می خواهد برای درک حرکت مچ و انگشتان، روی مچ دست سنسورهایی داشته باشد.

او با یک ایده می آید

او یک دوست به نام سرژ داشت، آن ها شروع به فکر کردن در مورد ساعت هوشمندی که درون خود کنترل رفتاری و حرکتی داشته باشد، کردند. آن ها می خواستند یک ساعت هوشمند ایده آل داشته باشند و به همین دلیل شروع کردند به سؤال کردن از دوستان خود،که ساعت هوشمند ایده آل چیست. در آن زمان، مردم شناخت زیادی از ساعت هوشمند نداشتند ولی آن ها فکر می کردند که اگر این ساعت ها چیزی شبیه  Fitbit و Jawbone برای تناسب اندام داشته باشند، جذاب خواهد شد. بسیاری از مردم برداشت های متفاوتی از یک ساعت هوشمند ایده آل داشتند که در نهایت باعث شد به این نتیجه برسند که ساعت هوشمندی که بتواند همه خواسته های مردم را برآورده کند وجود ندارد و به دلیل اندازه محدود این ساعت ها و خواسته های متفاوتی که مردم از این وسیله ایده آل پوشیدنی دارند، نمی شود همه این خواسته ها را درون آن تعبیه کرد. آن ها بعد از اندیشیدن به مدت طولانی، با ایده یک ساعت هوشمند مدولار آمدند.

سه چیزی که طهماسب زاده در ساعت های هوشمند Blocks، ارزش گذاری کرد:

  • چیزی که بیشترین اهمیت را دارد این است که این ساعت به طور سفارشی برای شما ساخته شده است
  • به دلیل قابلیت ارتقایی که این ساعت دارد، شما با ارتقا دادن ماژول ها دیگر نیازی به ساعت هوشمند دیگری نخواهید داشت
  • این یک پلتفرم باز است و هر کمپانی می تواند ماژول ها را توسعه دهد

پیشرفت Blocks

اولین گام آن ها، شرکت در مسابقات رقابتی کارآفرینی کالج امپریال بود. آن ها برای رقابت در این مسابقه دست به کار شدند و یک نمونه اولیه ساختند. یک تیم تشکیل دادند و به دلیل داشتن تکنولوژی کرانچ توانستند با نوشتن یک مقاله نسبت به آن کشش ایجاد کنند و به 50000 بازدید در یک روز برسند. همین مسئله باعث شد آن ها یکی از فینالیست های این رقابت شوند. سپس، کار روی نمونه اولیه و طراحی را ادامه دادند و از همین جا پیروزی های متعدد آن ها، و به طور عمده در لندن، آغاز شد. کمی بعد آن ها با اینتل ملاقات کردند. اینتل Blocks را به رویداد چالش های پوشیدنی دعوت کرد، در این رقابت نیز که توسط مدیر عامل اینتل داوری می شد، آن ها به فینال رسیدند. آن ها با ارائه ایده و دیدگاهشان توانستند 50 هزار دلار برنده شوند. در نتیجه، آن ها موفق شدند سرمایه کوچکی کسب کنند و افراد بیشتری را هم استخدام کنند. کمی بعد در رویدادی در لاس وگاس شرکت کردند و در آن جا توانستند مشارکت های زیادی از کمپانی های مختلف بدست آورند. کوالکام اصلی ترین شریک آن ها بود. مدیر فنی کوالکام از محصول آن ها خوشش آمد و همین باعث شروع همکاری آن ها با این کمپانی و معرفی شان به یک شرکت تولیدی در تایوان شد.

سرمایه گذاری

سرمایه گذاری اولیه از طریق دوستان و دوستان دوستان وارد شد. طهماسب زاده می گوید: به یاد دارم که در ابتدا برای به دست آوردن 5 هزار پوند، دو ماه را صرف مذاکره با سرمایه گذار در مورد شرایط و چگونگی انجام کار کردم. برای به دست آوردن اولین پول کوچک زمان زیادی را صرف کردم. اما بعد از به دست آوردن اولین پول و همچنین بعد از ساخت اولین نمونه اولیه، شرایط آسان تر می شود، اما گرفتن سرمایه همیشه سخت است. در پایان یک روز که به دنبال سرمایه گذار بوده اید، یک تغییر 5 درصدی از سرمایه گذاران واقعی که به شما پول خواهند داد را مشاهده خواهید کرد.

رقابت

طهماسب زاده فکر می کند که Blocks  ارائه دهنده پلتفرمی است که مردم سراسر جهان را به هم متصل می کند. او معتقد است نقاط برنده Blocks در زمینه مدولاریتی است. آن ها نسبت به رقابت با سایر رقبا خوش بین هستند و زمانی را تجسم می کنند که مردم از مزایای مدولاریتی رضایت دارند.

مزایا و سختی های ایرانی بودن

او فکر می کند که ایرانی بودن بیشتر از این که نقطه ضعف محسوب شود، برتری هایی دارد. مثلاً شبکه ایرانیان، در طول مسیری که Blocks طی کرده،کمک های زیادی به آن کرده است. همچنین، شبکه در رسیدن به سرمایه گذار، عمدتاً ایرانی، نیز به آن ها کمک کرده است و بسیاری از شرکا در تشکیل شرکت نقش داشته اند. بدیهی است، جنبه های منفی هم وجود داشته باشد، از جمله اخذ ویزا، اجازه کار و غیره. در پایان، او توانست بر همه این مشکلات و امور فنی غلبه کند.

چگونه ایران به او در مسیر حرفه اش کمک کرد

زمانی که دوره دبیرستان خود را در ایران می گذراند، در چندین مسابقه المپیاد و جشنواره های بدعت و نوآوری و بسیاری از رویدادهای دیگر شرکت کرد. او فکر می کند که گذراندن دوره دبیرستان در ایران که محیط رقابتی دارد باعث شده تا او مهارت های خوبش را توسعه دهد. در آن زمان برای شروع دانشگاه به لندن رفت، او دامنه وسیعی از مهارت ها از جمله مهارت های الکتریکی، برنامه نویسی، ریاضی، علوم و غیره داشت. او مطمئن نیست که اگر دوره دبیرستان را در کشور دیگری به جز ایران می گذراند، می توانست تا ایجاد Blocks پیش برود یا نه.

توصیه طهماسب زاده برای جوانان

برگرفته از سخنان طهماسب زاده، ” فکر می کنم که فقط بیشترین استفاده را از محیط پیرامون خود ببرید، سال های دبیرستان و دانشگاه اهمیت زیادی دارد، خیلی به نمرات خود و این که سایر افراد چه کاری انجام می دهند، اهمیت ندهید. علاقه خود را پیدا کنید و خود را در زمینه ای که به آن علاقه دارید بالا ببرید تا در آن زمینه یک فرد منحصر به فرد شوید.”

طهماسب زاده در صحنه استارت آپ ایران

او صحنه استارت آپی که در حال حاضر در ایران در جریان است را دوست دارد. او معتقد است افراد با استعداد و علاقه مند زیادی در ایران وجود دارند. با این وجود، موانع سرمایه گذاری و حقوقی موجود و فرهنگ استارت آپ، باعث کاهش سرعت برخی از استارت آپ ها می شود. طهماسب زاده معتقد است که ایران مکان بسیار خوبی برای کار کردن است و بازار به خوبی آموزش دیده و ثروتمندی دارد، او در نظر دارد در آینده برای توسعه تجارت جدیدش به ایران نقل مکان کند.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/irstartup/public_html/wp-content/themes/newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353

ترک پاسخ